Lyckligt barfotabarn

Jahaja. En vecka hemhemma hos pappisen och sedan en vecka i Visby och sen är man allergisk mot strumpor...
Hur sjutton ska jag överleva när det är dags att sätta ner fötterna i strumpor och stänga in dom i vanliga skor igen?
Tack och lov kan jag iaf gå i sandaler ett tag till.

Apropå sandalerna så har jag fula sår på lilltårna och stortårna samt en blåsa under vänster fot sedan allt traskande på medeltidsveckan. Men det är det fan värt. Kroppen ömmar och halsen är inte riktigt vad den borde vara (£öfven var en ängel och hämtade mig vid tåget då jag anlände och han kommenterade att jag inte riktigt har samma klang i rösten som vanligt...). Jag har dessutom troligen grott in permanent smuts på fötter och ben eftersom de inte riktigt är rena trots gårdagens snabba dusch innan jag krashade runt 18-snåret.

MEN! Lycklig är jag.
Alla mysiga nya vänner jag fått. Alla djupa klunkar kapitellöl. Alla kramar med nya såväl som gamla vänner. Alla picnickar med plockmat strandpromenaden. Inköp av den underbara keramikbägaren med draken på handtaget och den efterlängtade oljelampan som ska stå på balkongen. God mat i form av trull och skänktallrik, saffranspannkaka och den underbara middagen vi hade med Rauken och barnen. Resan ut till Fårö. Konserter med Poeta Magica och Patrask. Roliga gycklare, galna eldslukare och smidiga ackrobater. Snygga män med bar överkropp och underbara magdansöser som alltid var sugna på att kramas och pussas. Högljudda skratt då vänner och bekanta badades i träkar av baderskor på marknaden. Och så den fantastiska stämningen.

En enda sorglig sak. Veckan är över och Rauken meddelade att Moa och Emil saknar oss redan.
Charmerande ungar. Undrar om man får låna dom ;)

En liten ansamling bilder för att beskriva det som ord inte kan...


Semester

image42Fascinerande hur mycket man hinner med trots att man egentligen gör absolut ingenting på sin semester.
Sen jag kom hem har jag hunnit läsa ut sista Harry Potter-boken men då man kommer till sista tredjedelen så läser man allting väldigt snabbt, så det kanske inte är så underligt. Går liksom inte att kontrollera tempot när det händer saker konstant, och inte kan man lägga ner boken då heller... Finns inget naturligt stopp där liksom. Är man inne i ett svep är det bara att fortsätta läsa även om klockan är halv 2 på natten =).
Sen tvingade systers plastbarn (hennes pojkvän har en 9-årig dotter vid namn Petra sirru) mig att sy henne en mantel för medeltidsveckan... Vilket iofs inte tog mer än sammantaget nån timme... Det är lättare att sy saker i liten storlek.
Jag har hunnit klippa mig (mycket nöjd med min nyfriserade lugg) och köpte även ett bra schampo som jag ser fram emot att testa, samt b-vitamin i hopp om att mitt hår ska sluta gå av så lätt.
Jag har sovit en massa och strosat runt i sommarstaden Norrtälje, legat hemma på gräsmattan, på altanen och i hängmattan och bara slöat och njutit av livet.

På söndag morgon så kliver jag upp tidigt och åker in till stan för att möta upp Fia och Efwa och sen vidare mot Nynäshamn och färjan till Visby och årets medeltidsvecka..
Gudomligt. Ser massor fram emot det. Vi ska bo hos Rauken i år. Kommer nog bli väckta av hans småttingar varje morgon men det kan jag helt klart leva med =)
Jag ska försöka hinna med en hel del nästa vecka. Har lovat att öla med en av mina faddrar från AG. Jag ska bjuda Kneippbyn-Jocke på öl som tack för sprit och långt trevligt snack då jag var som argast på AG. Jag ska krama på Emma och Trixie samt försöka hinna med alla andra underbara varelser som är på plats.
Jojjan är med i år oxå. Det är tokmysigt att ha med henne igen =)

Imorgon kommer förhoppningsvis Lutten hit. Vi ska mysa =) Det var länge sen jag kramade på henne och som jag noterat förut så tror jag att hon är en excellent kram och "prata om precis allting"-vän =)

Jag tror att jag har glömt ngt... Aja det löser sig. Nu ska jag nog ta på stövlarna och bege mig ut i skogen och plocka svamp. Mums. Eventuellt åker jag istället in och kramar på DjPenis och kollar in pride-utbutdet i år.

Kan nån tala om för mig varför jag helt plötsligt har ett orchidé behov?

image40

RSS 2.0